piątek, 13 września 2013

RAFAELLO

Składniki: 100 g wiórków kokosowych do obtoczenia przygotowanych kulek; 100 g wiórków kokosowych do środka; 200 g masła; 200 g cukru ; 125 ml wody; 250 g mleka w proszku; 2paczki herbatników ; migdały; Zagotować wodę, rozpuścić w niej cukier i ostudzić. Po ostudzeniu wlać do miski, dodać 100 g wiórków kokosowych, miękkie masło, mleko w proszku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Masę odstawić do lodówki na około 30 minut, by lekko stężała.
W tym czasie sparzyć migdały wrzątkiem i obrać ze skórek. Z masy formować kulki wielkości rafaello wkładając do środka każdej z nich migdała.
Przygotowane kulki obtaczać w kokosie.
Z przepisu wychodzi około 50 kulek . Schłodzić w lodówce. PYCHOTKA !!! Dla osób ,które nie lubią kokosu -można użyć zmielonych orzechów :).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz