Żółty - liście brzozy i olchy, kora młodej jabłoni, drewno morwy, suszone kwiaty jaskrów polnych, trzcina i rumianek, łuski zwykłej cebuli (nawiasem mówiąc z łusek cebuli otrzymasz bardzo ładny kolor w odcieniach od żółtego do brązu) oraz igły modrzewiowe.
Czerwony - marzanna, kora kruszyny i dębu, olchowe szyszki, owoce czarnego bzu, suszone jagody.
Pomarańczowy - z marchwi i dyni oraz z połączenia czerwonego i żółtego
Brąz - łupiny i korzenie orzecha oraz igliwie jodły. Bardzo ciemny brązowy - dębu i olchy.
Złoty - Przez połączenie brązowego z żółtym
Niebieski - owoce tarniny
Fiolet - płatki ciemnej malwy, i mieszanie koloru czerwonego i niebieskiego
Zieleń - niektóre trawy, zioła, w tym głównie pokrzywa, liście barwnika, młode żyto
Czerń - wygotowane olchowe szyszki.
Czerwony - marzanna, kora kruszyny i dębu, olchowe szyszki, owoce czarnego bzu, suszone jagody.
Pomarańczowy - z marchwi i dyni oraz z połączenia czerwonego i żółtego
Brąz - łupiny i korzenie orzecha oraz igliwie jodły. Bardzo ciemny brązowy - dębu i olchy.
Złoty - Przez połączenie brązowego z żółtym
Niebieski - owoce tarniny
Fiolet - płatki ciemnej malwy, i mieszanie koloru czerwonego i niebieskiego
Zieleń - niektóre trawy, zioła, w tym głównie pokrzywa, liście barwnika, młode żyto
Czerń - wygotowane olchowe szyszki.
Różowe jajko:
1 filiżanka sok z buraków puszkach, ½ łyżeczki octu, szklanki wody. Zanurzyć jajka na pół godziny.
Pomarańczowe jajko:
do garnka wrzucasz łupiny ze złocistych cebul, 1 łyżka octu i 2 szklanki wody
Gotuj to przez 30 minut i do ciepłego"wywaru " włóż ugotowane jajka
Niebieskie jajko
W garnku powinna się znaleźć filiżanka poszatkowanej czerwonej kapusty, 1 łyżka octu, 2 szklanki wody. Gotuj to przez 30 minut i do ciepłego"wywaru " włóż ugotowane jajka
Żółte jajko:
W garnku wymieszaj łyżkę kurkumy, 1 ł. octu, 2 szklanki wody.
Gotuj to przez 30 minut i do ciepłego"wywaru " włóż ugotowane jajka
Zielone jajko:
Do garnka włóż szklankę szpinaku, 1 łyżkę octu i 2 szklanki wody. Gotuj to przez 30 minut i do ciepłego"wywaru " włóż ugotowane jajka
Brązowe jajko:
Do garnka wsyp 3 łyżki kawy, dodaj łyżkę octu i 2 szklanki wody. Gotuj to przez 30 minut i do ciepłego"wywaru " włóż ugotowane jajka
1 filiżanka sok z buraków puszkach, ½ łyżeczki octu, szklanki wody. Zanurzyć jajka na pół godziny.
Pomarańczowe jajko:
do garnka wrzucasz łupiny ze złocistych cebul, 1 łyżka octu i 2 szklanki wody
Gotuj to przez 30 minut i do ciepłego"wywaru " włóż ugotowane jajka
Niebieskie jajko
W garnku powinna się znaleźć filiżanka poszatkowanej czerwonej kapusty, 1 łyżka octu, 2 szklanki wody. Gotuj to przez 30 minut i do ciepłego"wywaru " włóż ugotowane jajka
Żółte jajko:
W garnku wymieszaj łyżkę kurkumy, 1 ł. octu, 2 szklanki wody.
Gotuj to przez 30 minut i do ciepłego"wywaru " włóż ugotowane jajka
Zielone jajko:
Do garnka włóż szklankę szpinaku, 1 łyżkę octu i 2 szklanki wody. Gotuj to przez 30 minut i do ciepłego"wywaru " włóż ugotowane jajka
Brązowe jajko:
Do garnka wsyp 3 łyżki kawy, dodaj łyżkę octu i 2 szklanki wody. Gotuj to przez 30 minut i do ciepłego"wywaru " włóż ugotowane jajka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz