Francuska
2 czubate łyżki płatków owsianych
6 łyżeczek przegotowanej, ostudzonej wody
3 łyżki przegotowanego mleka (zimnego)]
1 łyżeczka cukru
1 duże jabłko
sok z cytryny
Przyrządza się tę surówkę w następujący sposób. Na godzinę przed spożyciem zalewa się płatki przegotowaną wodą . Następnie dodaje się mleko, cukier i grubo utarte - razem ze skórką - jabłko, oczywiście dobrze wymyte. W końcu wciska się nieco soku z cytryny, ze dwie łyżeczki i surówka gotowa .
Amerykańska
5 łyżek (płaskich) płatków owsianych
5 łyżek przegotowanej, ostudzonej wody
1 łyżka mleka lub słodkiej śmietanki
1 łyżeczka miodu (można i dwie)
4-5 orzechów laskowych.
Płatki owsiane zalewa się na noc wodą , rano dodaje się mleko (lub śmietankę), miód i grubo posiekane orzechy laskowe, które zawierają tłuszcz o składzie zbliżonym do oleju arachidowego, a więc lekkostrawny. Wszystko to miesza się dokładnie i zjada bardzo powoli - żując porządnie (to ważne) , zamiast pierwszego śniadania.
2 czubate łyżki płatków owsianych
6 łyżeczek przegotowanej, ostudzonej wody
3 łyżki przegotowanego mleka (zimnego)]
1 łyżeczka cukru
1 duże jabłko
sok z cytryny
Przyrządza się tę surówkę w następujący sposób. Na godzinę przed spożyciem zalewa się płatki przegotowaną wodą . Następnie dodaje się mleko, cukier i grubo utarte - razem ze skórką - jabłko, oczywiście dobrze wymyte. W końcu wciska się nieco soku z cytryny, ze dwie łyżeczki i surówka gotowa .
Amerykańska
5 łyżek (płaskich) płatków owsianych
5 łyżek przegotowanej, ostudzonej wody
1 łyżka mleka lub słodkiej śmietanki
1 łyżeczka miodu (można i dwie)
4-5 orzechów laskowych.
Płatki owsiane zalewa się na noc wodą , rano dodaje się mleko (lub śmietankę), miód i grubo posiekane orzechy laskowe, które zawierają tłuszcz o składzie zbliżonym do oleju arachidowego, a więc lekkostrawny. Wszystko to miesza się dokładnie i zjada bardzo powoli - żując porządnie (to ważne) , zamiast pierwszego śniadania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz