Wiadomości o roślinach ,zwierzętach ,zdrowiu, przepisach ...Wszystkiego po troszeczku...
piątek, 13 września 2013
RAFAELLO
Składniki:
100 g wiórków kokosowych do obtoczenia przygotowanych kulek;
100 g wiórków kokosowych do środka;
200 g masła;
200 g cukru ;
125 ml wody;
250 g mleka w proszku;
2paczki herbatników ;
migdały;
Zagotować wodę, rozpuścić w niej cukier i ostudzić. Po ostudzeniu wlać do miski, dodać
100 g wiórków kokosowych, miękkie masło, mleko w proszku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Masę odstawić do lodówki na około 30 minut, by lekko stężała.
W tym czasie sparzyć migdały wrzątkiem i obrać ze skórek.
Z masy formować kulki wielkości rafaello wkładając do środka każdej z nich migdała.
Przygotowane kulki obtaczać w kokosie.
Z przepisu wychodzi około 50 kulek .
Schłodzić w lodówce.
PYCHOTKA !!!
Dla osób ,które nie lubią kokosu -można użyć zmielonych orzechów :).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz